Kui ise ei viitsi pliidi ääres seista või oled liiga väsinud tööpäevast ning ei jaksa toitu valmistada, on muidugi mõttekas jätta see raske töö kellegi teise hoolde ning seetõttu võib tekkida soov valida mõni toidukoht, kus õhtusööki nautida.

Teinekord ei jaksa aga kodust välja minna ning just sellisteks olukordade jaoks on loodud toidukullerid ja muud teenused, mis võimaldavad toidu otse koju tellida. Olgu tegemist pitsa, pasta või tervikliku õhusöögiga – ka meie pisikeses Eestis on võimalusi mitmeid. Kumb on aga mõistlikum nii tervisele kui ka rahakotile: kas tellida toit koju kätte või siiski võtta ette jalavaev ning minna ise restorani?

Restorani kasuks räägib atmosfäär ning mõnus meeleolu. Tegemist on tunduvalt mitmekülgsema kogemusega. Fookuses ei olegi üksnes toit, vaid ka jutukaaslane, restorani üleüldine miljöö, teised külastajad ja mitmed muud pisidetailid, mis muudavad külastuse omamoodi huvitavaks kogemuseks. Nii on lihtsam lõõgastuda ning võtta söömist kui naudingut. Ei mingit rabistamist. Toidu iga ampsu saab nautida täielikult.

Teine põhjus on toidu värskus. Serveeritav roog on mõned hetked enne lauda toomist valmis saanud ning on kõige täiuslikumas seisus. Maitsed on just sellised nagu peavad ning presentatsioon on nii kaunis, et ei saa parata, kui soovid sellest teha pildi, mida sotsiaalmeedias hiljem jagada. Kui tellida toit koju, võid saada roa, mis on kaotanud oma esteetilise välimuse transpordi tõttu. Samuti on see pidanud juba mõnda aega seisma ning maitsed ei ole enam nii värsked.

Kui mõelda aga toidukullerite eelisele, siis on muidugi see variant tunduvalt mugavam. Sa ei pea kodust sammugi kaugemale minema, et nautida mõnda lemmikrooga. Kuna teed oma tellimuse enne juba ära, ei ole ka ohtu, et kulutad ülemäära palju raha – restoranis võib mõnus atmosfäär sind ajendada rohkem tellima, kuna keskkond on lihtsalt niivõrd meeldiv. See tähendab ühtlasi, et tellid kulleriga vähem toitu, mille eest tänab sind ka kõht ja kaalunumber.

Lõppude lõpuks sõltub valik küll igaühe personaalsest eelistusest ning ei tasuks ühte varianti täielikult maha laita. Igale naudingule on oma aeg ja koht ning nii on see ka kullertoidu ja restoranitoiduga!